وردپرس چیست؟ چرا سایت های وردپرسی انقدر طرفدار دارند؟
دوشنبه 23 خرداد 1401
اگر از دسته افرادی هستید که طراحی سایت را برای تبلیغات حرفهای و پرستیژ کاری خود از نان شب هم واجبتر می دانید حتما واژه وردپرس به گوشتان خورده است. اگر کمی به صورت حرفه ای درباره روش های طراحی سایت پرس و جو کنید قطعا علاوه بر وردپرس عبارت هایی نظیر طراحی سایت ASP.NET ، طراحی سایت وردپرس، php، پرستاشاپ و .. سوالات زیادی در ذهن شما ایجاد خواهد کرد. عبارت های یاد شده همه و همه روش های مختلفی هستند که در حال حاضر بر اساس آنها وب سایت ها طراحی می شوند. در این میان یکی از پرطرفدارترین و در عین حال ارزان ترین روش های طراحی سایت این است که از قالب های آماده وردپرس استفاده کنید. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای جهانی و متن باز است که به سادگی به وسیله آن می توان یک سایت راه اندازی کرد. برای آشنایی بیشتر با این سیستم مدیریت محتوا با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
وردپرس چیست؟
فرض کنید که تصمیم دارید برای خود یک وب سایت بسازید اما هیچ تجربه ای از برنامه نویس تحت وب یا کد نویسی ندارید. شخصی که در زمینه طراحی سایت تجربه دارد به شما می گوید که اگر می خواهید هزینه کمتری را در این مورد داشته باشید، طراحی سایت وردپرس را انجام دهید زیرا دیگر نیازی به تجربه کدنویسی نیست.
حال چطور این موضوع ممکن است؟ درواقع وردپرس در این جا به کمک می آید. این نرم افزار یک برنامه یا سیستم مدیریت محتوا و سایت ساز است و به آن متن باز یا اپن سورس گفته می شود. یعنی این برنامه نیازی به نصب ندارد و به صورت رایگان و تحت وب برایهمگان قابل استفاده است. از نظر یک کدنویس نیز برنامه های اپن سورس بسیار عالی هستند، زیرا می تواند به راحتی وردپرس را برای خود شخصی سازی کرده و از آن استفاده کند.
پس کسی که آشنایی حتی با نصب این نوع نرم افزار ها ندارد نیز می تواند به راحتی از وردپرس استفاده کند. این برنامه در سال ۲۰۰۳ به صورت رسمی عرضه شده است و در ابتدا به عنوان یک نرم افزار برای کد های بازی استفاده می شد اما بعدا با آپدیت هایی که به سیستم اضافه شد ابتکار عمل برای هر کسی که نیاز به ساخت یک وبلاگ یا وب سایت را داشت فراهم کرد.
طراحی سایت وردپرس به چه صورت است؟
قبل از اینکه یک وب سایت را توسط وردپرس طراحی کنید، نیاز به یک هاست دارید. بعد از اینکه هاست را تهیه کردید، باید وردپرس را روی آن نصب کنید. قبل از این کار سیستم مدیریت محتوای وردپرس را دانلود کنید. بعد از آن باید وارد هاست شده و پس از انجام مراحلی وردپرس را روی هاست نصب کرده و سپس طراحی را آغاز می کنید.
آموزش نصب وردپرس روی هاست تخصصی است که باید آن را از یک شخص با تجربه در این زمینه یا آموزش های تخصصی یاد بگیرید. شما حتی می توانید سیستم خود را نیز به یک هاست تبدیل کرده و وردپرس را روی آن اجرا کنید. به این مورد نیز لوکال هاست گفته می شود و آموزش نصب آن نیز تخصصی است. بعد از اینکه وردپرس را آماده کردید نوبت به دیگر مراحل طراحی سایت می رسد.
معمولا اولین چیزی که مورد توجه قرار می گیرد طراحی ظاهر و قالب وردپرس است. درواقع می توان تم وردپرس را تغییر داد و عناصر مختلف را به دلخواه خود چید. این قالب و ظاهر که شما برای وردپرس قرار می دهید، بعدا به سایتی که در آخر طراحی می شود، اضافه خواهد شد. تمام این کارها با یک آموزش ساده انجام می پذیرد و یک فرد کاملا مبتدی نیز می تواند یک سایت را طراحی کرده و تمام کارها را خودش انجام دهد.
بعد از اینکه وردپرس آماده شد باید محتوا روی آن قرار بگیرد. کسانی که در زمینه محتوا نویسی ماهر هستند، بر اساس قابلیت بالای نوشتاری که وردپرس دارد، روی آن درباره موضوعی که شما بر اساس آن سایت زده اید می نویسند. این محتوا سئو شده، تصویر یا ویدئو یا موسیقی به آن اضافه می شود و سپس انتشار پیدا می کند.
بخاطر همین مراحل ساده است که طراحی سایت وردپرس پرطرفدار شده است.
تفاوت طراحی سایت وردپرس و سایت کدنویسی شده
گاهی اوقات عده ای بر سر دوراهی می مانند که سایت را با وردپرس بسازند یا کد نویسی باشد. در اینجا باید گفت که این یک موضوع سلیقه ای است و هر کدام از این دو مزایا ومعایبی دارد که در آخر هر شخص بر اساس سلیقه خود انتخاب را انجام داده و سایت خود را می سازد. اما این تفاوت ها چیست؟
نوشتن کد
مهم ترین و اولین فرقی که در اینجا در نظر گرفته می شود کدنویسی است. درواقع وردپرس یک سی ام اس یا سیستم مدیریت محتوای آماده است که کد های آن از قبل توسط تیم طراحی وردپرس نوشته شده است. درست است که اپن سورس در نظر گرفته می شود، اما نوشتن مد اضافی برای آن اختیاری است. در صورتی که طراحی سایت کدنویسی شده به تعداد زیادی برنامه نویس احتیاج دارد که هر قسمت را آماده کرده و با زبان های مختلف نیز آشنا باشند
سرعت سایت و طراحی
سایتی که توسط کدنویسی ساخته شده باشد به این صورت است که اغلب برنامه نویسان سعی می کنند کد ها را به صورت بهینه نوشته تا روی سرعت لود شدن سایت تاثیر نگذارد. اما در طراحی سایت وردپرس چون قالب های زیادی نیز وجود دارد سرعت لود شدن سایت کمتر می شود. هم چنین سرعت طراحی سایت در وردپرس به دلیل وجود قالب آماده از سایت کدنویسی شده بیشتر است. گاهی یک سایت وردپرس در یک هفته نیز آماده می شود.
انتخاب قالب
در سایت وردپرس همان طور که گفتیم قالب های آماده وجود دارد. یعنی اگر شما برای یک مشتری بخواهید سایتی را راه اندازی کنید، نظر مشتری زیاد تاثیر ندارد. اما در سایت کدنویسی شده مشتری می تواند نظر خود را برای هر قسمت از قالب آن بدهد.
کدام سایت ها با وردپرس طراحی می شوند؟
طراحی سایت وردپرس برای بیشتر وب سایت ها چه استفاده شخصی و چه استفاده برای یک کسب و کار یا اطلاع رسانی استفاده می شود. این سایت ها می توانند تجاری، فروشگاه های اینترنتی، سایت های استخدامی، خبری، گردشگری، سایت هایی که باید به چند زبان ارائه شوند و وبلاگ ها هستند.
در دنیا نیز سایت های بسیار زیادی از خبرگذاری های معتبر گرفته و یا فروشگاهی با وردپرس ساخته شده اند. این نشان می دهد که وردپرس در دنیا طرفداران بسیاری دارد و به دلیل راحتی کار با آن بیشتر افراد وردپرس را انتخاب می کنند.
امنیت طراحی سایت به وسیله وردپرس چگونه است؟
در اینجا باید این موضوع را بیان کنیم که در فضای اینترنت و در بین سیستم هایی که محتوا را مدیریت می کنند، امنیت کامل وجود ندارد. یعنی نمی توان گفت که وردپرس کاملا امن است یا سایتی که با کدنویسی نوشته شده است. اما باید این را بدانید که در هر دو حالت باید خودتان امنیت را بالا ببرید.
یعنی باید راه های افزایش امنیت وردپرس را فرا گرفت و سپس بر روی سایتی که قصد ساخت آن را داریم اجرا کرد. این مسائل نیز کمی تخصصی تر از موضوع بحث است و باید توسط کسانی که تجربه بالا در این زمینه دارند، آموزش داده شود.
از چه طریق کار با وردپرس را یاد بگیریم؟
کار با وردپرس و یا طراحی سایت وردپرس جز مطالبی است که بسیار محبوب بوده و معمولا عده زیادی از افراد به دنبال آن هستند زیرا همان طور که گفتیم کار با این سیستم ساده است و بسیاری از افراد مبتدی که دانشی در زمینه کدنویسی نیز ندارند هم می توانند با آن کار کنند. اما بهتر است قبل از اینکه طراحی را شروع کنید آموزش های لازم و اساسی را بگیرید.
برای دسترسی به این آموزش ها، می توانید به آموزشگاه های مربوط به طراحی سایت در سراسر کشور مراجعه کرده و درباره شرایط کلاس ها از آن ها سوال کنید. اما راه دیگری نیز وجود دارد. تعداد بسیار زیاد معلم و راهنما در اینترنت وجود دارند که آموزش هایی از این قبیل را آماده کرده اند. گاهی پکیج های آموزشی با پرداخت هزینه ای قابل دریافت است اما گاهی می توان با استفاده از یک حساب کاربری در یوتیوب به منبع بزرگی از فیلم های آموزشی در این زمینه دست یافت.
کافی است فقط آموزش وردپرس یا طراحی سایت توسط وردپرس را در گوگل یا یوتیوب جستجو کنید، تعداد بسیار زیادی سایت برای شما نمایان می شوند که می توانید در بین آن ها هر کدام که باب سلیقه شما است را انتخاب کرده و آموزش را آغاز کنید.
سخن آخر
وردپرس یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا یا سی ام اس است که به شما به عنوان یک فرد عادی و بدون دانش برنامه نویسی کمک می کند تا وب سایت خود را داشته باشید یا از طریق طراحی وب سایت ایجاد درآمد کنید. حتی اگر شما یک کدنویس یا برنامه نویس برای سایت باشید نیز وردپرس یک گزینه خوب برای شما است. زیرا می توانید بسیاری از قالب ها و الگوها را به صورت آماده داشته باشید و هر زمان که نیاز بود با اضافه کردن کد های پی اچ پی به این سیستم، نیاز های خود را در آن برآورده سازید. اگر حس می کنید احتیاج به این دارید تا درباره وردپرس بیشتر بدانید و آن را آموزش ببینید وقت را تلف نکرده و به دنبال آموزش های کاربردی این سیستم باشید. زیرا دنیا به سمت پیشرفت در این زمینه است و شما نیز باید به همراه آن قدم بردارید. از اینکه تا انتها با ما در شرکت طراحی سایت دیجی تک همراه هستید سپاس گذاریم.
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .