نقش TLD در سئو سایت
چهارشنبه 26 مرداد 1401
.
آیا از میزان تاثیر و نقش TLD در سئو به عنوان یک فاکتور مهم در رتبهبندی موتورهای جستجو، بهخصوص جستجوگر گوگل اطلاعاتی دارید؟ موارد فراوانی در ایجاد سایت و مدیریت سئوی آن موثر هستند و بر رتبه سایت در موتورهای جستجو بخصوص گوگل تاثیر گذارند. انتخاب دامنه مناسب نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در بهبود سئو سایت نقشی اساسی دارد. پسوندهای دامنه انواع متنوعی دارند اما نمیتوان گفت که انتخاب یک دامنه سطح بالا (top-level) بهترین انتخاب ممکن است. به گفته گوگل، الگوریتمهای این موتور جستجو، تمام پسوندهای دامنه را به یک شکل بررسی میکنند و در یک سطح میدانند. انتخاب دامنه و پسوند مناسب اصلا کار سادهای نیست، اما با دانستن چندین نکته میتوانید به نتیجه مورد نظر خود برسید. در این مقاله از دیجی تک به بررسی چندین نکته اساسی برای انتخاب دامنه مناسب جهت کسب و کار شما میپردازیم.
دامنه چیست؟
به آدرس وب سایت، دامنه گفته میشود که افراد برای بازدید سایت از آن استفاده میکنند. دامنه را میتوانید در نوار آدرس مرورگر تایپ نمایید تا به راحتی به سایت موردنظر هدایت شوید.
دامنه چطور کار میکند؟
هر وب سایت موجود در اینترنت را میتوان با یک آدرس IP (Internet Protocol) شناسایی کرد که شامل یه سری اعداد منحصر به فرد و یکتا به نام آی پی است که به راحتی در ذهن کاربر نمیماند به همین دلیل از نام دامنه استفاده میشود و کاربر به جای حفظ و تایپ کردن آن اعداد، نام دامنه را در مرروگر استفاده میکند. زمانی که کاربر دامنه را در نوار آدرس تایپ میکند این درخواست توسط سرویس DNS دامنه را تبدیل بهIP نموده و سایت موردنظر شما را نمایش میدهد.
یک دامنه خوب این ویژگیها را دارد!
– با کسب و کار شما کاملا مرتبط است
– کوتاه است
– معنیدار است
– به راحتی در ذهن مخاطبین شما باقی میماند
– تایپ کردن دامنه راحت و آسان است
–خط تیره یا نقطه در دامنه استفاده نشود
–دارای چند مدل نوشتار مختلف نباشد
– با آینده نگری انتخاب میشود
دامنه دارای چند بخش است؟
بخش اول: زیر دامنه (sub domain)
ساب دامین بخشی از دامنه اصلی شما است که برای سازمان دهی سایت ایجاد میشود، هر دامنه اصلی میتواند چندین زیر دامنه یا دامنه فرزند(Child Domain) داشته باشد. زیر دامنهها با یک نقطه (DOT) از دامنه اصلی جدا میشوند.
بخش دوم: دامنه اصلی(Main Domain)
هر دامین یک دامنه اصلی دارد که به آن ریشه دامنه هم گفته میشود. دامنه اصلی، یک آدرس منحصر به فرد است که به وب سایت شما داده میشود.
بخش سوم: دامنه سطح بالا(Top-Level Domain)
دامنه سطح بالا یا TLD بالاترین سطح دامنه نامیده میشود که آخرین بخش دامنه است و بعد از نقطه نهایی میآید.
TLD چیست؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم، TLD یا دامنه سطح بالا به هرچه پس از آخرین دات (نقطه) در نام دامنه سایت میآید گفته میشود. به عنوان مثال دامنه وبسایت www.digitechseo.com را در نظر بگیرید. پسوند com پس از آخرین دات آمده است. پس TLD مربوط به نام دامنه. com است. در ادامه به توضیح کاربرد انواع دامنه سطح بالا و نقش TLD در سئو خواهیم پرداخت.
کاربرد انواع دامنه سطح بالا چیست؟
اولین هدف از وجود دامنههای سطح بالا، اطلاعاتی است که دامنه در اختیار موتورهای جستجوگر و بازدیدکنندگان قرار میدهد. به طور مثال زمانی که یک وب سایت از دامنه. edu استفاده کرده است، باید انتظار محتوای آموزشی در قالب یک موسسه را از آن سایت داشته باشید. البته برخی سایتها برای سودجویی از یک نام معروف معمولا دامنههای سطح بالای متفاوتی از یک برند معتبر را انتخاب مینمایند که باید به آن توجه داشت.
آیا گوگل به TLD اهمیت میدهد؟
در واقع پاسخ کوتاه خیر است؛ گوگل بیش از هرچیزی به محتوای شما اهمیت میدهد، بدون توجه به این که آن را در چه دامنهای منتشر میکنید؛ اما استفاده از دامنه سطح بالای کمتر دیده شده میتواند به طور غیر مستقیمی روی سئو وب سایت شما تاثیرات منفی بگذارد. در واقع دامنههایی مثل. com چندین برابر دامنههای کمتر دیده شده، در ذهن مخاطبان شما حک خواهند شد. بنابراین لازم است در زمان انتخاب دامنه به این نکته توجه کنید و نقش TLD در سئو را نادیده نگیرید.
انواع TLD
دسته بندی انواع TLD براساس منطقه جغرافیایی و ماهیت سایت مورد نظر تعیین میشود. انواع TLDهای رسمی شامل موارد زیر میباشد:
• دامنه سطح بالای عمومی (gTLD)
• دامنه سطح بالای حمایت شده (sTLD)
• دامنه سطح بالای اختصاص داده شده کشوری (ccTLD)
• دامنه سطح بالای تست (tTLD)
• دامنه سطح بالای زیرساخت (ARPA)
در ادامه به توضیح هریک از انواع دامنهها خواهیم پرداخت.
دامنههای سطح بالای عمومی (gTLD)
دامنههای سطح بالای عمومی را به صورت خلاصه به صورت (gTLD) میشناسند. محبوبترین و پر استفادهترین پسوندها به این نوع دامنهها تعلق دارند. آنها معمولا سه کاراکتر دارند. هر شخص یا شرکتی میتواند از پسوندهای مربوط به این نوع دامنه استفاده کند، زیرا محدودیتی ندارند.
از زمان روی کار آمدن این نوع دامنهها، یعنی دههی 1980 به بعد، استفاده از دامنههای سطح بالای عمومی به شدت تحت کنترل قرار گرفت تا اطمینان حاصل شود که آنها استانداردهای خاصی را برآورده میکنند. این کار منجر به ایجاد دسته بندی جدیدی به نام دامنههای سطح بالای حمایت شده شد. از هفت gTLD اولیه، فقط سه مورد org. و com. و net. را میتوان بدون هیچ گونه محدودیت ثبت کرد.
رایجترین کاربردهای دامنههای سطح بالای عمومی شامل موارد زیر میباشد:
• Com جهت سایتهای تجاری.
• Org جهت سازمان ها
• Net جهت شبکه ها
• Info جهت پلتفرمهای مبتنی بر اطلاعات
• Biz جهت کسب و کار و بیزینس
دامنههای سطح بالای حمایت شده (sTLD)
TLDهای حمایت شده تحت نظارت سازمانهای خصوصی میباشند؛ بنابراین از سوی آنها پیشنهاد میشوند. این نهادها میتوانند انواع کسب و کارها، آژانسهای دولتی و یا سایر گروههای سازمان یافته باشند. پس این قابلیت را نیز دارند که تعیین کنند یک متقاضی واجد شرایط استفاده از این نوع دامنهها است یا خیر. برخلاف دامنههای سطح بالای عمومی، تعداد گزینههای دامنههای سطح بالای حمایت شده بسیار محدود است. قدمت برخی از این پسوندها به دههی 1890 برمی گردد( مانند.edu،. gov و. mil) در حالی که بعضی دیگر در سالهای اخیر ایجاد شدهاند. برخی از معروفترین این دامنهها در ادامه آورده شدهاند:
• edu: موسسات آموزش عالی
• gov: سازمانهای دولتی ایالات متحده آمریکا
• museum: سازمانهای مربوط موزه ها
• travel: مشاغل مربوط به سفر و گردشگری
• asia: افراد، شرکتها و سازمانهای مرتبط با قاره آسیا
• Mil: ارتش ایالات متحده
• tel: وب سایتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی
دامنههای سطح بالا اختصاص داده شده کشوری (ccTLD)
در ادامه مبحث بررسی نقش TLD در سئو به بررسی دامنه های سطح بالای کشوری می پردازیم.312 دامنه سطح بالای اختصاص شده به کشورها و مناطق خاص در دنیا وجود دارد. این دامنهها با چند رشته حرف مشخص میشوند. این پسوندهای دامنه، مدیرانی دارند که رویccTLD مطابق با سیاستهای محلی و مطابق با استانداردهای فرهنگی و زبانی و قانونی منطقه نظارت میکنند. علاوه بر مشاغل محلی و افراد، ccTLDها به طور گستردهای توسط شرکتهای بزرگ با سایتهای منطقهای که به صورت مستقل کار میکنند، استفاده میشود. در این قبیل موارد، پسوندهای دامنه همان هدفی را دنبال میکنند که یک subdomain انجام میدهد. اگر قصد دارید از دامنه سطح بالای اختصاص داده شده هر کشور در سایت خود استفاده کنید، حتماً شرایط و ضوابط استفاده از این پسوندها را به طور کامل در نظر بگیرید، زیرا همه پلتفرمها امکان ثبت دامنههای سطح بالای اختصاص داده شده کشوری را ارائه نخواهند داد.
بعضی از شناخته شدهترین ccTLD عبارتند از:
• US: ایالات متحده
• ES: اسپانیا
• FR: فرانسه
• IT: ایتالیا
• BR: برزیل
• IR: ایران
دامنههای سطح بالای زیرساخت (ARPA)
این دستهی از دامنههای سطح بالا فقط شامل یک TLD میباشد: آدرس و پارامتر ناحیه مسیریابی (ARPA). پسوند دامنه arpa مستقیماً و به طور اختصاصی توسط IANA برای سازمان ویژه مهندسی اینترنت (IETF) تحت مدیریت کمیته معماری اینترنت (IAB) مدیریت شده و فقط برای اهداف زیرساخت فنی مورد استفاده قرار میگیرد.
دامنههای سطح بالای تست (tTLD)
دامنههای سطح بالای آزمایشی، جهت اهداف مستندسازی و آزمایشی در نظر گرفته شدهاند و نمیتوانند در قسمت ریشه سیستم نام دامنه نصب شوند. دلیل رزرو این پسوند دامنه خاص کاهش احتمال تضاد و سردرگمی است.
چهار دامنهی سطح بالای تست (tTLD) به شرح زیر وجود دارد:
• Example: رزرو
• Invalid: نام دامنههای نامعتبر
• localhost: شبکههای محلی
• test: اهداف آزمایشی
متداولترین پسوندهای دامنههای سطح بالا
برای این که مناسب ترین دامنه را از بین محبوبترین و در دسترسترین پسوندهای TLD انتخاب نمایید، در این جا تعدادی از معروفترین دامنههای قابل انتخاب را به شما معرفی خواهیم کرد:
• دات کام و یا. com معمولترین و رایج ترینِ این دامنه هاست. در گذشته اغلب کسانی که مشاغل تجاری داشتند، از این پسوند استفاده میکردند. اما امروزه، بسیاری از سایتهای غیر تجاری نیز از آن استفاده میکنند. پس محتوای سایت، برای استفاده از این پسوند معروف چندان مهم نیست. به دلیل راحتی به خاطر سپاری و آشنا بودنِ بسیاری از کاربران با این پسوند، صاحبان سایتها ترجیح میدهند از این دامنه استفاده نمایند. پس بهتر است در درجه اول این دامنه را برای سایت خود برگزینید تا بتوانید نقش TLD در سئو را در بهبود رتبه وب سایت خود مشاهده نمایید.
• دات نت و یا. net نیز مانند دامنه دات کام محبوبیت ویژهای دارد. اگر به نظرتان پسوند دات کام از بین پسوندهای TLD بسیار تکراری است میتوانید به سراغ این پسوند بروید. اگر در حوزه فناوری فعالیت دارید، پیشنهاد میکنیم که این پسوند را انتخاب کنید.
• پسوند او آر جی و یا. org که برای بسیاری از افراد و نهادها کاربردی و قابل استفاده است. اگر در حال راه اندازی یک سایت شخصی هستید، یا قصد ساخت سایت یک سازمان را دارید، این دامنه میتواند انتخاب مناسبی باشد. بسیاری از احزاب سیاسی، سیاست مداران یا سازمانهای غیر انتفاعی ترجیح میدهند که این پسوند را انتخاب نمایند.
• پسوند. co که امروزه بسیار رایج شده است نیز یکی از محبوبترین TLDها به حساب میآید. به این خاطر که توسط کمپانیها و یا افرادی که در حوزه تجارت فعالیت میکنند، مورد استفاده قرار میگیرد. اگر کسب و کار یا فعالیت خاصی دارید و به پیشرفت آن در آینده نزدیک اهمیت میدهید، توصیه میشود که این پسوند را انتخاب نمایید.
• پسوند ir همان طور که از ظاهرش مشخص است مخصوص کشور ایران است. این TLD نیز پرکاربردترین پسوندی است که میتوانید در کشورمان ایران انتخاب کنید. بسیاری از شرکتها و افراد برای راه اندازی سایت خود در قدم اول به سراغ دو پسوند دات آی آر و یا دات کام میروند. بنابراین اگر تصمیمگیری برایتان سخت است، پیشنهاد میشود که انتخاب خود را بین این دو گزینه محدود نمایید.
سخن آخر
در این مقاله به سوال tld چیست پاسخ مختصری دادیم و همچنین نقش TLD در سئو سایت را بررسی کردیم. انتخاب tld و به طور کلی انتخاب دامنه سایت، میتواند نقش بسیار مهمی در افزایش بازدید وب سیات و موفقیت کسب وکار شما داشته باشد. زیرا میدانیم جذابیت نام دامنه در افزایش میزان ترافیک مستقیم (Direct Traffic) وب سایت شما که خود منجر به بالا رفتن قدرت دامین آتوریتی میشود بسیار تاثیرگذار است. از این که تا پایان با دیجی تک همراه بودید از شما سپاسگزاریم.
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .