معرفی چند ابزار برای تحلیل رتبه سایت
شنبه 19 اسفند 1402
یکی از مهمترین پاراکترها برای اعتبار بخشی به یک وب سایت در شبکه جهانی اینترنت، رتبه سایت در بین بازدیدکنندگان است. برای داشتن یک ربته خوب و بالا رفتن آمار بازدید باید ابتدا با استفاده از ابزارهای آنالیز و بررسی وب سایت آشنا شویم. با توجه به اینکه تحلیل و آنالیز سایت به تخصص و مهارت ویژه ای نیاز دارد نمی توان بدون داشتن دانش و مهارت کافی تکنیک های آنالیز سایت را انجام داد. آنالیز سایت این امکان را برای مدیران فراهم می کند تا بتوانند کارهایی که بر روی سایت انجام می شود و نتایج آن ها را مورد بررسی قرار دهند. با استفاده از ابزارهای تحلیل سایت می توان تعداد بازدیدکنندگان از سایت، تعداد مشتریان، میزان کلیک ها، محبوبترین صفحات سایت، نتایج جستجوی کلمات کلیدی و ... را مشاهده کرد. برای این منظور وب سایت ها و ابزارهای متعددی ایجاد شده اند که هر کدام از آنها بر اساس الگوریتم خاصی سایت را آنالیز و رتبه آنرا مشخص می کنند.
از آنجا که تحلیل و آنالیز سایت می تواند موقعیت های نا محدودی برای تبلیغات کسب و کار شما به وجود آورد و باعث افزایش رتبه سایت شما در موتورهای جستجو شود آشنایی با ابزار تحلیل رتبه سایت می تواند اهمیت زیادی داشته باشد. به همین منظور در این مطلب از سایت دیجی تک به معرفی این ابزارها می پردازیم.
تحلیل سایت چیست و چه فایده ای دارد؟
قبل از معرفی ابزارهای تحلیل سایت بهتر است بدانیم منظور از تحلیل سایت چیست؟ مفهوم کلی تحلیل یعنی تجزیه یک موضوع به قسمت های کوچک تر به منظور فهم بهتر و دقیق تر آن، و منظور از تحلیل سایت نیز یعنی سنجش، تهیه و جمع آوری داده ها و اطلاعات با هدف درک بهتر و بهینه کردن آن است. اگر آنالیز دقیقی از وضعیت سئو داشته باشید می توانید یک تحلیل اختصاصی از عملکرد سایت داشته باشید و در نتیجه این تحلیل می تواندی از جایگاه سایت خود در موتورهای جستجو و همچنین امتیاز آن آگاه شوید. علاوه بر آن می توانید از روش هایی که باعث بهبود وضعیت سات می شوند اطلاع کسب کرده و از دیدگاه های کاربران نسبت به سایتتان آگاه شوید.
معرفی ابزارهای تحلیل سایت
ابزراهای زیاد و متفاوتی در زمینه آنالیز سایت وجود دارند که هر کدام دارای ویژگی های خاصی است و با توجه به الگوریتم خاصی به آنالیز سایت می پردازند. در ادامه به معرفی برخی از آنها برای آشنایی بیشتر شما با ابزار تحلیل رتبه سایت می پردازیم.
1. گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)
گوگل سرچ کنسول در واقع همان گوگل وب مستر تولز سابق است که به کاربر در زمینه بررسی عملکرد سایت کمک می کند. با بهره گیری از این ابزار تحلیل رتبه سایت می توان گزارشی از میزان ترافیک سایت را کسب کرد. سایر امکانات گوکل سرچ کنسول عبارتند از:
سئو سایت بر اساس کلماتی و عباراتی که مورد استفاده کاربران قرار دارد.
بررسی و آنالیز نوع ایندکس شدن صفحات مختلف سایت.
آنالیز کردن لینک های داخلی و خارجی.
بررسی و آنالیز جریمه های گوگل.
2. گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)
یکی دیگر از ابزارهای حرفه ای برای تحلیل و آنالیز سایت است. گوگل آنالیتیکس یک سرویس رایگان است که آمار و ابزارهای تحلیلی را برای سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو و همچنین اهداف بازاریابی ایجاد می کند. این سرویس برای هر کاربر با یک حساب گوگل در دسترس قرار می گیرد. از امکانات این ابزار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آنالیز تعداد ورودی های سایت
تحلیل مدت زمان حضور کاربران در داخل سایت
آنالیز نحوه ورود کاربر به سایت (جستجو، مستقیم و یا ارجاعی)
آنالیز میزان نرخ فرار یا نرخ پرش
در اختیار قرار دادن اطلاعاتی در مورد محل زندگی کاربران سایت
آنالیز نرخ تبدیل
ارائه نمودارهای پویا که نشان دهنده تغییرات داده ها در بازه زمانی مختلف است.
3. سمراش (Semrush)
سمراش یک ابزار تحلیل رتبه سایت قدرتمند است که می توانید با استفاده از آن اطلاعات دقیقی را از تعداد و نوع ورودی های سایت خود به دست آورید و با سایر وب سایت ها مقایسه نمایید. اگر قصد آنالیز و شناخت بیشتر عملکرد رقبایتان را دارید استفاده از این ابازر را به شما پیشنهاد می کنیم. فعالین دیجیتال مارکتینگ از سمراش به عنوان یک ابزار کارآمد و مفید در زمینه بررسی و انتخاب کلمات کلیدی و همچنین آنالیز رقبای خود استفاده می کنند. این ابزار می تواند اطلاعات دقیقی مانند موارد زیر را در اختیار کاربر قرار دهد:
آنالیز میزان سختی کلمات کلیدی
شناخت و تحلیل رقبا
شناسایی و معرفی کلمات کلیدی مرتبط
تحلیل و بررسی در مورد فعالیت رقبا در تبلیغات کلیکی
4. سیمیلار وب (Similar Web)
یکی از شرکت های تحلیل و آنالیز وب سایت سیمیلار وب است که اطلاعات بسیار دقیقی درباره سایت های مختلف و چشم انداز جامعی از پلن های بازاریابی را ارائه میکند. بسیاری از فعالین دیجیتال مارکتینگ بر این باورند که آمار ارائه شده توسط این ابزار بسیار دقیق و با ارزش است. سیمیلار وب آمار و آنالیزهای خود را در قالب دو نسخه عمومی و PRO در اختیار کاربر قرار می دهد. برای دریافت آمار عمومی از وب سایت خود و دیگر وب سایت ها می توانید افزونه سیمیلار وب را نصب کرده و یا به صفحه اصلی این سایت مراجعه کنید اما اگر قصد دارید اطلاعات کامل تری از وب سایت داشته باشید می توانید در نسخه PRO ثبت نام کنید. از جمله ویژگی ها و امکاناتی که سیمیلار وب دارد عبارتند از:
آنالیز میزان بازدیدکنندگان سایت در بازه زمانی یک ماهه
آنالیز زمان توقف هر کاربر در صفحات وب سایت
تحلیل میزان نرخ کلیک در صفحات
آنالیز تعداد بازدیدها از سایت
تحلیل میزان درصد ترافیک سایت که با روش های مختلف وارد سایت شده اند
معرفی وب سایت های مرجع در زمینه کسب و کار شما
بررسی میزان ترافیک وارد شده از طریق شبکه های اجتماعی
معرفی کلمات کلیدی برتر در متناسب با کسب و کارتان
آنالیز و تحلیل علایق مخاطبین سایت
5. الکسا (Alexa)
یکی از قدیمی ترین ابزار تحلیل رتبه سایت، الکسا است و منبع رتبه بندی این سایت کاربرانی هستند که از مرورگرهای فایرفاکس، گوگل کروم و اینترنت اکسپلور استفاده می کنند. روش کار این ابزار به این صورت است که میانگین روزانه بازدید از سایت را در طول بازه سه ماهه مورد بررسی قرار می دهد و سپس از ورودی های هر وب سایت تخمینی به دست آورده و با سایر سایت ها مقایسه می کند. اطلاعاتی که این ابزار در اختیار قرار می دهد شامل:
آنالیز و ارائه اطلاعاتی از هویت بازدیدکنندگان سایت
ارائه کلمات کلیدی مناسب با کسب و کار
ارائه لیستی از بهترین سایت های جهان
بررسی و رتبه بندی ورودی ها و خروجی های هر سایت
کلام پایانی
آنالیز وب سایت ها یکی از مهم ترین پارامترها برای اعتبار بخشی به رتبه هر وب سایتی است. در این مقاله از سایت دیجی تک سعی کردیم به معرفی چند مورد ابزار تحلیل رتبه سایت آشنا بپردازیم. علاوه بر مواردی که در این مقاله مطرح شد ابزارهای بسیار زیادی هستند که می توانند شما را برای تحلیل و آنالیز سایتتان کمک کنند، ابزارهای مانند:
• MIXRANK
• Ahrefs
• Neilpatel
• GT metrix
• Moz
• Quantcast
اگر قصد دارید در کسب و کار خود به موفقیت دست پیدا کنید از تحلیل وب سایت خود غافل نشوید این کار می تواند شما را در ارزیابی عملکردتان کمک کند. با آنالیز سایت خود می توانید دریابید که نقاط قوت و ضعف شما کدامند و در جهت پیشبرد اهداف خود و رفع مشکلات تلاش کنید.
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .