آموزش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول
یکشنبه 24 بهمن 1400
اگر صاحب سایت هستید و تا کنون سایت خود را در سرچ کنسول ثبت نکرده اید اشتباه بزرگی مرتکب شده اید. اشتباهی که به اندازه روزهایی که سهل انگاری کردید شما را از رقبایتان عقب رانده است. ثبت سایت در سرچ کنسول به معنای این است که به گوگل اجازه دهید سایت شما را نیز در رقابت با دیگر سایت ها مورد تحلیل و بررسی قرار دهد. سرچ کنسول یکی از ابزارهایی است که گوگل به صورت رایگان آن را در دسترس وب مستران قرار داده و به وسیله آن اطلاعات بسیار ارزشمندی را در اختیار آنان می گذارد. در ادامه با دیجی تک همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
اگر صاحب سایت هستید و تا کنون سایت خود را در سرچ کنسول ثبت نکرده اید اشتباه بزرگی مرتکب شده اید. اشتباهی که به اندازه روزهایی که سهل انگاری کردید شما را از رقبایتان عقب رانده است. ثبت سایت در سرچ کنسول به معنای این است که به گوگل اجازه دهید سایت شما را نیز در رقابت با دیگر سایت ها مورد تحلیل و بررسی قرار دهد. سرچ کنسول یکی از ابزارهایی است که گوگل به صورت رایگان آن را در دسترس وب مستران قرار داده و به وسیله آن اطلاعات بسیار ارزشمندی را در اختیار آنان می گذارد. ثبت سایت در این ابزار را می توان نخستین گام در سئو و بهینه سازی سایت نیز تلقی نمود. برای آموزش کامل نحوه ثبت وب سایت در گوگل سرچ کنسول با ما در وب سایت دیجی تک تا انتهای این مطلب همراه باشید.
مراحل ثبت نام در گوگل سرچ کنسول
برای ثبت نام در این ابزار بسیار کاربردی و رایگان باید مراحل زیر را مو به مو انجام دهید. با راهنمایی هایی که ما در این مقاله ارائه می دهیم کمتر از 15 دقیقه تا ثبت سایت در سرچ کنسول فاصله باقی است.
مرحله 1 : ساخت جیمل برای پروژه یا سایت هدف
لازمه کار با ابزارهای گوگل داشتن حساب کاربری در گوگل است پس ابتدا باید یک حساب کاربری در گوگل یا یک جیمیل بسازید. بهتر است از جیمیل شخصی برای این کار استفاده نکنید.
مرحله 2 : وارد سایت گوگل سرچ کنسول شوید
پس از ساخت جیمیل وارد آدرس اینترنتی https://search.google.com/search-console/about شده و روی گزینه start now کلیک کنید. گفتنی است این سایت برای باز شدن در ایران نیازی به نرم افزارهای تغییر آیپی ندارد و از طریق IP ایران در دسترس است. در ادامه صفحه ای همانند تصویر زیر مشاهده خواهید کرد. در فیلد Email یا Phone آدرس جیمیل یا شماره تلفنی که با آن اکانت گوگل خود را ساخته اید وارد کنید. در نهایت دکمه next را بزنید.
مرحله 3 : آدرس سایت تان را وارد کنید
در این مرحله تصویری همانند زیر مشاهده خواهید کرد. در سمت راست و سمت چپ این تصویر دو قسمت مجزا وجود دارد که در هر دو بخش نیز یک فیلد برای درج آدرس کامل سایت یا دامنه شما در نظر گرفته شده است. در بخش سمت راست، برای شناساندن سایت خود به گوگل باید دقیقا همان آدرسی را که سایت با آن لود می گردد وارد کنید. به عنوان مثال: اگر قبل از فعال سازی گواهی امنیتی ssl ، سایت خود را با فرمت http و از طریق فیلد سمت راست وارد کرده باشید، پس از فعال سازی ssl و تغییر فرمت url سایت تان به https ، باید از سرویس تغییر دامنه استفاده کنید و این کار هم معایب خاص خود را نیز به همراه دارد. به همین دلیل خیلی مهم است که آدرس سایت را به درستی در این بخش وارد نمایید.
سمت چپ برای این است که سایت را با نام دامنه اش ثبت نمایید. طبیعا استانداردی که برای این بخش در نظر گرفته شده است شما را از فعال سازی ssl در نیمه راه یا تغییر فرمت با www به حالت های مجاز دیگر حراسان نخواهد کرد. با این تفاسیر بهتر است از بخش سمت چپ، مشابه نمونه ای که خیلی کم رنگ در فیلد URL قابل مشاهده است دامنه سایت خود را وارد کرده و دکمه CONTINUE را انتحاب نمایید. در ادامه باید برای اثبات مالکیت خود با این روش به dns های دامنه دسترسی داشته و از راهکار dns record استفاده کنید.
احتمالا شما به عنوان کارشناس سئو به dns ها دسترسی نداشته باشید به همین جهت توصیه ما این است گه پس از اینکه از درستی url سایت خود مطمئن شدید از نحوه ورود سمت راست استفاده کرده و سپس دکمه continue را انتخاب کنید. در ادامه باید ثابت کنید که مالک سایت هستید.
مرحله 4 : اثبات مالکیت سایت
اگر از پروتکل ورود سمت راست استفاده کرده باشید با چند روش دیگر به جز dns record نیز می توانید به ثبت سایت در سرچ کنسول نزدیک شوید.
راهکار 1: دانلود یک قطعه کد html و بارگذاری آن در روت سایت از طریق هاست
راهکار 2: کپی یک قطعه کد html و بارگذاری آن در هد سایت
راهکار 3: استفاده از گوگل آنالیتکیس یا گوگل تگ منیجر
همیشه ساده ترین راهکار همان اولین راهکار است. پیشنهاد ما این است که اگر به هاست سایت دسترسی دارید که قطع به یقین دارید از روش اول برای اثبات مالکیت خود استفاده کنید. در ادامه به آموزش این روش ها می پردازیم:
فایل html را که در تصویر بالا می بینید دانلود کنید. صفحه بالا را به هیچ وجه نبندید و بگذارید بماند.
وارد c panel سایت خود شوید. روی گزینه public_html کلیک کنید و در صفحه باز شده نیز روی گزینه upload کلیک کرده و فایلی را که در بخش قبل دانلود کرده اید در اینجا آپلود نمایید. حالا برگردید به همان صفحه وریفیکیشن ابزار سرچ کنسول و روی گزینه verify کلیک کنید.
اگر به هاست دسترسی ندارید می توانید از طریق روش دوم وارد عمل شوید به این ترتیب که قطعه کد html که در قسمت دوم مشاهده می کنید کپی کرده و در هد سایت خود بارگذاری کنید. اگر سایت شما وردپرسی است به راحتی از طریق افزونه insert header and footer می توانید این کار را انجام دهید. همانند آنچه در بخش قبل گفته شد پس از درج کد در هد باید به سرچ کنسول برگردید و روی گزینه verify کلیک کنید.
روش سوم نیز برای افرادی است که سایت خود را در گوگب آنالیتیکس یا تگ منیجر قبلا ثبت کرده اند. همانند یک api می توانید هر سه این ابزار را به هم متصل کرده و از داده های آنها به صورت اشتراکی استقاده کنید.
نکته: اگر روش های گفته شده را به درستی عملی کرده باشید پس از انتخاب دکمه verify با پیغام موفقیت آمیز بودن پروسه مواجه می شوید اما اگر جایی را اشتباه رفته باشید پیغام خطا دریافت خواهید کرد.
نکته: در صورتی که پسغام موفق آمیز بودن روال کار را دریافت کردید با انتخاب دکمه go to property می توانید به پنل مدیریتی ابزار رجوع کنید، با این وصف که تا دو الی سه روز اطلاعات خاصی در آن مشاهده نخواهید کرد اما بعد از سه روز می توانید سایت خود را به خوبی مانیتور کنید.
گوگل سرچ کنسول و مهمترین اطلاعاتی که در اختیار ما قرار می دهد:
- با کمک این ابزار می توانیم دید روشنی نسبت به میزان ترافیک سایت خود به دست آوریم.
- می توانیم بفهمیم ورودی سایت ما از چه منابعی بوده اند. (موبایل، تبلت و ..)
- می توانیم بفهمیم کاربران با جستجوی چه کلماتی به سایت ما رسیده اند.
- دید روشنی نسبت به خطاهای سایت می دهد و برای رفع آنها نیز راهکار در اختیار ما می گذارد.
- می توانیم وضعیت لینک سازی داخلی و خارجی سایت خود را در آن بررسی کنیم.
- می توانیم سایت مپ سایت را در آن ثبت کرده و وضعیت ایندکس یا عدم ایندکس url های سایت مان را بررسی کنیم.
بی شک هزاران فایده دیگر را برای این ابزار و ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول می توان لیست کرد اما بهتر است در یک مقاله ویژه به آنها بپردازیم.
جمع بندی
در این مطلب از وب سایت دیجی تک به آموزش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول و فواید این کار پرداختیم. امیدواریم این مطلب برای شما کاربردی واقع شده باشد. ما در شرکت دیجی تک بر این اصل استواریم که مشتری باید پس از طراحی سایت نیز حمایت شود به همین علت با آموزش هایی در راستای سئو سایت در خدمت مشتریان هستیم. طراحی سایت asp.net تخصص ما و سئو سایت و مشاوره در خصوص تولید محتوا رسالت ماست.
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .
05 مرداد 1402
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .