خطاهای خطرناک در وب سئو که هر وب مستر باید بداند

خطاهای خطرناک در وب سئو که هر وب مستر باید بداند

شنبه 29 مهر 1402


قطعا در فضای اینترنتی و دیجیتال به خطاها و ارورهای گوگل برخورد کرده اید. 
اما چرا این خطاها را باید جدی گرفت و اهمیت آن ها چیست؟
این خطاها در بلند مدت می تواند باعث آسیب رسیدن و ضربه زدن به سئو سایت شما شود. به همین دلیل یکی از مهم ترین مواردی که یک وب مستر باید با آن آشنا باشد علت بروز این خطاها و نحوه رفع آن ها است.
باتوجه به اهمیت این موضوع و آشنایی بیشتر با دلایل ایجاد این خطاها در این مقاله از سایت دیجی تک قصد داریم تمامی خطاهایی که یک کارشناس سئو و وب مستر باید بداند را بررسی کنیم.

خطاهای فضای وب

در مجموع فضاهای فضای وب به دو دسته کلی تقسیم می شوند که هر کدام از این خطاها ممکن به دلایل خاصی ایجاد شوند. خطاهای ایجاد شده ممکن است از نظر ظاهری دارای شباهت هایی با یکدیگر باشند اما در کل تفاوت های عمده ای با هم دارند. این خطاها شامل خطاهای سری 400 و خطاهای سری 500 می شوند که آشنایی با آن و نحوه رفع این خطاها لازمه کار هر وب مستر و سئو کار حرفه ای است. در ادامه به معرفی این خطاها و دلایل بوجود آمدن آن ها می پردازیم.

خطاهای سری 400

به طور کل خطاهای سری 400 مربوط به خطاهای کلاینتی می شود که دارید از آن استفاده می کنید و اغلب قابل رفع شدن هستند و با کمی تلاش می توانید از ظاهر شدن مدام آنها خلاص شوید. با وجود اینکه این خطاها اغلب مربوط به کاربر می شود اما آگاهی از اینکه دقیقا با کدام کد خطا روبرو هستیم اهمیت زیادی دارد.

خطاهای سری 500

این خطاها برخلاف نوع سری 400 زمانی روی صفحه ظاهر می شوند که سرور سایت از دسترس خارج شده و یا دچار مشکل اساسی شده باشد. این خطاها در اکثر مواقع قابل رفع شدن نیستند و هر گونه تلاشی برای برطرف شدن آن بی ثمر است.

 

خطاهای وب سئو

 

خطای 400 (Bad request)

این خطا زمانی رخ می دهد که سرور سایت قادر به فهم درخواست شما نباشد در کل یک اشتباه ساده در ارائه درخواست می تواند باعث ایجاد خطای 400 شود. به عنوان مثال کافیست که در تایپ آدرس سایت یک اشتباه تایپی ساده انجام دهید در این صورت سریعا با این خطا مواجه می شوید. در نتیجه معنای این خطا می تواند این باشد که شما برای ورود به بخش مدیریت یک سایت آدرس، رمز و یا نام کاربری را اشتباه تایپ کرده اید. اما گاهی نیز نشان دهنده این است که زمان دسترسی شما به پایان رسیده است. در برخی مواقع مشکل از مرورگر است، مرورگر سعی می کند با یک کوکی فاقد اعتبار و یا نادرست به سرور متصل شود که در نتیجه به خطای 400 مواجه می شویم.
اما برای رفع این خطا می توان از چند روش استفاده کرد که در زیر به آنها می پردازیم.
1.    رفرش صفحه: این عمل همیشه ساده ترین راه برای حل مشکلات محسوب می شود این مشکل را نیز می توان با یک رفرش ساده برطرف کرد.
2.    بررسی مجدد آدرس سایت: با توجه به آنچه گفتیم یکی از مهم ترین دلایل اعلام خطای 400 اشتباه در تایپ آدرس سایت مورد نظر است. بنابراین یکی از راه های رفع این خطا چک کردن آدرس تایپ شده است تا در صورت اشتباه اصلاح شود.
3.    خالی کردن کوکی و کش مرورگر: بسیاری از وب سایت ها به دلیل قدیمی و معیوب بودن کوکی ها خطای 400 را صادر می کنند. همچنین در صورتی که مرورگر یک ورژن قدیمی و تاریخ مصرف گذشته از صفحه را در حافظه کش خود ذخیره داشته باشد احتمال بروز این خطا وجود دارد. به همین دلیل یکی از راه ها برای رفع این خطا خالی کردن کوکی و کش است.
4.    جستجو صفحات از طریق سایت: اگر URL صفحه مورد نظر توصیفی است و هنگام بازکردن آن خطای 400 را دریافت می کنید، کلید واژه کانونی موجود در لینک را برداشته و درنوار جستجو قرار دهید. زیرا گاهی در URL کامل صفحات وب سایت اشتباه تایپی وجود دارد.

خطای 403 (Forbidden)

این خطا در سئو سایت نشان دهنده ممنوع بودن دسترسی به یک صفحه است در واقع به این معنی است که در حال حاضر به هر دلیلی امکان دسترسی به سایت و یا صفحه مورد نظر را نداریم. در برخی مواقع امکان رفع این مشکل وجود ندارد اما می توان روش های زیر را بررسی کرد.
1.    رفرش صفحه: برای رفع این مشکل نیز می توان ابتدا رفرش کرد زیرا رفرش کردن صفحه در بسیاری از مواقع باعث رفع اغلب مشکلات می شود.
2.    بررسی مجدد آدرس سایت: همانطور که در خطای 400 گفتیم ممکن است به خاطر اشتباه تایپی خطا صادر شود پس بهتر است حتما آدرس را چک کنید.
3.    بررسی مجوزها: برخی از سایت ها بر اساس قوانینی که دارند امکان دسترسی به همه محتوای صفحات خود را به کاربر نمی دهند و به کاربرانی که در سایت ثبت نام نکرده اند اجازه دسترسی به محتواهای خاصشان را نمی دهند. بنابراین اگر سایت مورد نظر این قوانین را دارد حتما اقدام به دریافت مجوزهای آن نمایید.

خطای 404 (Not found)

این خطا معروفترین خطا از خطاهای سری 400 است و جزء خطاهایی است که زیاد با آن مواجه می شویم. این خطا زمانی رخ می دهد که سرور قادر نیست منبع مورد نظر را پیدا کند اما غالبا این خطا به دلیل اشتباه تایپی خود کاربر اتفاق می افتد. برای رفع این مشکل نیز می توانید راه های مختلفی را امتحان کنید که در زیر به آن ها اشاره می کنیم.
1.    رفرش صفحه: مانند همه مشکلات دیگر یکی از راه ها رفرش صفحه است.
2.    بررسی مجدد آدرس سایت: به دلیل اینکه در بسیاری از مواقع اشتباه در تایپ آدرس سایت باعث صادر شدن خطا می شود دقت در تایپ بسیار اهمیت دارد.
3.    جستجو از طریق سایت: به جای اینکه از طریق نوار جستجوی سایت اقدام کنید مطلب مورد نظرتان را در URL سایت تایپ کنید و از این طریق به دنبال مطلب مورد نظرتان باشید.

 

خطاهای خطرناک وب سئو

 

خطای 500 (Internal server)

این خطا زمانی صادر می شود که برای سایت مقصد مشکلی رخ داده باشد و در واقع مشکل از جانب شما و کامپیوتر شما نیست بلکه خود سایت است که دچار مشکل شده است و دلیل آن اغلب مشکلات سیستم، اینترنت، کش و کوکی ها و تنظیمات هاست است. همانطور که گفتیم رفع مشکلات سری 500 اغلب امکان پذیر نیست اما می توانید برای اطمینان خاطر راه های زیر را امتحان کنید.
1.    رفرش صفحه
2.    امتحان دوباره 
3.    تماس با بخش فنی سایت

خطای 502 (Bad gateway)

این خطا زمانی رخ می دهد که سایت در جمع آوری اطلاعات سرورهای دیگر دچار مشکل شده باشد. در واقع این خطا یک خطای شبکه ای بین سرورهای اینترنتی است و مربوط به شما و ارتباط اینترنتی شما نمی شود. برای رفع این مشکل نیز کار خاصی نمی توانید انجام دهید اما بهتر است راه های زیر را امتحان کنید.
1.    رفرش صفحه: این خطا را نمی توان با یک رفرش ساده حل کرد اما امتحان کردن آن ضرری ندارد.
2.    پرس و جواز دیگر کاربران: می توانید از نظرتان سایر کاربران در سایت های دیگر استفاده کنید.
3.    خالی کردن کوکی و کش: کمتر اتفاق می افتد که این خطا به خاطر کوکی های تاریخ مصرف گذشته باشد اما با خالی کردن کوکی و کش مرورگر این احتمال وجود دارد که مشکل برطرف شود.

خطای 503 (Service unavailable)

این خطا زمانی رخ می دهد که سرور و یا سرویس دهنده مشغول باشد و یا در حال اجرای تعمیرات باشند. امکان رفع این مشکل نیز از جانب شما وجود ندارد اما بهتر است روش های زیر را امتحان کنید.
1.    رفرش صفحه
2.    پرس و جو از دیگر کاربران
3.    امتحان کردن مجدد

خطای 504 (Gateway timeout)

معنی این خطا این است که سرور یا سرویس دهنده نتوانسته به موقع از سرویس دهنده دیگر که برای تکمیل درخواست سرور تلاش می کند پاسخی دریافت نماید. رفع این خطا در توان شما نیست اما می توانید بروز این خطا را با سرور خود در میان بگذارید.

جمع بندی

در این مطلب از سایت دیجی تک به معرفی برخی از مهم ترین خطاهایی که یک وب مستر باید با آن آشنا باشد پرداختیم. همانطور که ملاحظه کردید این خطاها شامل دو سری می شدند که سری 400 خطاهای مربوط به کاربر بود و به سادگی قابل رفع شدن اما خطاهای سری 500 خطاهای سمت سرور بودند که رفع شدن آنها در اکثر مواقع امکان پذیر نیست. اما در مجموع برای برطرف شدن خطاهای ایجاد شده به معرفی برخی راه حل های ساده نیز پرداخیتم.


  

کلمات کلیدی : خطاهای وب سئو

بخش نظرات

نظرات خودتون رو با ما در میون بذارید...

دیجی تک

05 مرداد 1402

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .

دیجی تک

05 مرداد 1402

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .

دیجی تک

05 مرداد 1402

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .

دیجی تک

05 مرداد 1402

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .

دیجی تک

05 مرداد 1402

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و .

درخواست مشاوره رایگان

درخواست طراحی یا سئو سایت

با کلیک روی دکمه روبرو میتوانید درخواست خودتان را ثبت کنید.

درخواست طراحی سایت

درخواست طراحی سایت

اطلاعات خود را وارد کنید ما تا 48 ساعت آینده با شما تماس می گیریم.

  • برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع
  • با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیاد
  • شصت و سه درصد گذشته حال و آینده
  • شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد
  • نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای